kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Nicci French

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Nicci Gerrard
Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd een freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French
Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. French en Gerard hebben elkaar daar echter nooit ontmoet. Na zijn studie werd hij ook journalist en toen hij ging werken voor de New Statesman ontmoette hij Nicci Gerard. French heeft zelf ook enkele boeken geschreven.

Bibliografie:
2007: Tot het voorbij is (Until It`s Over)
2006: Verloren (Losing you)
2005: Vang me als ik val (Catch Me When I Fall)
2003: De verborgen glimlach (Secret Smile)
2002: De bewoonde wereld (Land of the Living)
2001: De rode kamer (The Red Room)
2000: Onderhuids (Beneath the Skin)
1999: Bezeten van mij (Killing Me Softly)
1998: Het veilige huis (The Safe House)
1997: Het geheugenspel (The Memory Game)

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Nicci_French


Pageviews vandaag: 2.