kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Saskia NoortSaskia Noort (Bergen, 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop
Saskia Noort is getrouwd met Marcel Schellekens, kunstenaar, en heeft twee kinderen. Na haar havo, studeerde Saskia journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schreef en schrijft Saskia Noort voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Momenteel schrijft ze columns voor VT Wonen, Playboy en het glossymagazine LINDA.

Saskia Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. Haar tweede thriller is De eetclub, waarvan inmiddels 300.000 exemplaren zijn verkocht. Voor beide boeken werd Saskia genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek. In Duitsland, Rusland, Denemarken en Noorwegen verschenen vertalingen van De eetclub en Terug naar de kust. De rechten van zowel De eetclub als Terug naar de kust zijn inmiddels verkocht aan uitgeverijen in Engeland, Zweden, Finland, Bulgarije, Brazilië, Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. Ook zullen beide boeken worden verfilmd. Daarnaast is van Saskia Noort verschenen Aan de goede kant van 30, een bundeling columns.

In mei 2006 verscheen Nieuwe buren, een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over de drang naar vrijheid - maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

Prijzen en nominaties
Nominatie voor de Gouden Strop voor Terug naar de kust, 2003
Nominatie voor de Gouden Strop voor De eetclub, 2004

Website: http://www.saskianoort.nl/

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.