kunstbus
Dit artikel is 12-09-2013 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Andrea Pfister

Italiaanse schoenenontwerper, geboren 30 augustus 1942 in Pesaro. Zijn vader Cesare was een van de eerste schoenenexporteurs van Italië.

  Zie ook Andrea Pfister bracht zijn jeugd door in Zwitserland. Dan verhuist hij weer naar Italië om talen en kunst in Florence te gaan studeren. In 1961 volgt hij een opleiding in schoenendesign aan het Ars Sutoria Institute of Footwear Design in Milaan waar hij het daaropvolgende jaar de eerste prijs won in de internationale Designers wedstrijd 'Comedie' in Amsterdam.

In 1963 vestigt hij zich in Parijs als haute couture ontwerper voor Lanvin en Jean Patou. Twee jaar later presenteert hij zijn eerste collectie onder zijn eigen naam en in 1967 opent hij met zijn zakenpartner Jean Pierre Dupre zijn eigen Andrea Pfister boutique aan de Rue Cambon in Parijs, nabij Chanel.

In 1968 keert hij terug naar Italië waar hij een kleine fabriek opzet om zijn collecties te produceren. In 1974 verhuist deze fabriek naar Vigevano waar hij naast zijn eigen lijn ook schoenen produceert voor Krizia. Rond deze tijd begint hij ook accessoires te ontwerpen: tassen, riemen, shawls en juwelen.

Werkt samen met Anne Klein van 1973 tot 1994.

Introduceert een ready-to-wear lijn in 1976. In 1976 opent Pfister ook zijn tweede winkel in Parijs, verschillende winkels tot in New York aan toe zullen nog volgen.

In 1990 gaat hij ook goedkopere schoenen produceren.

Vanaf 1990 ontwerpt hij nieuwe kleuren, prints en stoffen voor de Italiaanse leerlooierij Stefania.

Vanaf 1993 is hij eveneens artistiek directeur van Bruno Magli Shoes.

  Zie ook vintage Andrea Pfister op de website van Galerie Kunstbus  

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.