kunstbus
Dit artikel is 27-09-2013 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Bally

Schoenenproducent na een bezoek aan Parijs opgericht als "Bally & Co" in 1851 door Carl Franz Bally (24 oktober 1821 Schönenwerd - 5 augustus 1899 Basel) en zijn broer Fritz in de kelder van hun ouderlijk huis in Schönenwerd, kanton Solothurn, Zwitserland.

'Innovatie, functionaliteit en elegantie hebben sinds 1851 de blijvende pioniersgeest van oprichter Carl Franz Bally gesymboliseerd' - aldus Bally Inc. :)

  Zie ook zijde. In 1854 zetten ze een schoenenfabriek op in het dorp en al in de jaren 1860 heeft het bedrijf al 500 werknemers. Slechts 10 jaar later heeft het bedrijf, inmiddels alleen onder leiding van Carl Franz Bally, een internationale reputatie opgebouwd voor hun kwaliteit en design in mannen- en vrouwen schoenen en opereren ze in Buenos Aires, Argentinië, Montevideo, Uruguay en Parijs.

Carl Franz Bally overleed in 1899 waarop zijn zonen het bedrijf voortzetten. In 1907 brengen ze hun bedrijf naar de beurs van Zwitserland waarmee ze genoeg kapitaal binnenhaalden om de fabriek uit te bouwen tot een schoenenfabriek met meer dan 7000 man personeel.

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog produceerden zij de schoenen voor het leger.

Naast het innovatieve gebruik van materialen en productiemiddelen, kreeg het merk Bally ook veel naamsbekendheid door de vernieuwende reclameposters waarbij gebruik werd gemaakt van destijds populaire artiesten.

Kleinzoon Max Bally ontwerpt 'The Scribe', een schoen die nog steeds kenmerkend is voor het merk.

Vanaf 1976 produceert het bedrijf ook prêt-à-porter, handtassen en andere leren accessoires, 'met elk product een testament aan de passie van Bally voor perfectie: het accentueren van een brogue; het zachte gevoel van een leren tas; het klassieke silhouet van een maat jas; het elegante contour van een Bally hiel' - aldus het bedrijf :)

In 1977 verkoopt de Ballyfamilie al haar aandelenoeilijke periode in vanwege de concurrrentie uit lagelonenlanden. In 1999 werd Bally verkocht aan een Amerikaanse investeringsgroep en in 2008 weer dooorverkocht aan de Labelux Group Inc. Het hoofdkwartier bevindt zich nu in Caslano, Ticino, Zwitserland. Als onderdeel van de LABELUX Group wil Bally Switzerland 'een toonaangevende speler in de internationale luxe markt zijn, en een van de meest duurzame en unieke merken voor luxe schoenen en leder in de wereld'.

Nu staat het Britse duo Michael Herz & Graeme Fidler garant voor ontwerp en kwaliteit van de Bally schoenen.

  Zie ook vintage Bally op de website van Galerie Kunstbus  

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 700.