kunstbus
Dit artikel is 20-05-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Burda

Aenne Burda (28 juli 1909 - 3 november 2005) was een Duitse uitgeefster van modebladen. In 1949 nam ze een kleine uitgeverij over die ze uitbouwde tot de grootste uitgeverij voor modepublicaties. In 1950 begon ze met het uitgeven van het blad Burda Moden, dat later tot het grootste modevakblad ter wereld zou uitgroeien. Het tijdschrift adviseerde miljoenen Duitse vrouwen over kleding en stijl. Twee jaar later begon Burda ook met de verkoop van patronen om zelf kleding te maken, die nog steeds worden gepubliceerd. Aenne Burda had zich dan ook voorgenomen om praktische en betaalbare mode aan een groot en breed publiek aan te bieden.
In 1987 was Burda Moden het eerste westerse tijdschrift dat achter het IJzeren gordijn werd uitgegeven. In dat jaar verscheen de eerste Russische versie van het modevakblad dat in het Duitse Offenburg wordt gemaakt.
In 1994 werd de mode-uitgeverij Aenne Burda KG geïntegreerd in het Burda-mediaconcern, dat sindsdien wordt geleid door Aennes zoon, Hubert Burda.
In het Duitse Offenburg is de Duitse uitgeefster Aenne Burda in 2005 overleden op 96-jarige leeftijd.

Website: Burda, zoon van Aenne Burda, in 1986 aan het roer kwam te staan van de voormalige drukkerij en het bijbehorende uitgeversconcern, is de firma 'Hubert Burda Media' dankzij zijn kernachtige expansiestrategie omgevormd van een familiebedrijf tot een internationale multimediagroep. Hubert Burda Media, een van Duitslands grootste uitgeverijen, gaat prat op een creatieve, zakelijke benadering. De organisatie is niet alleen betrokken bij radio- en tv-uitzendingen, dienstverlening en internet maar ook bij uitgeven en drukken.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.