kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Christian Lacroix

Frans modeontwerper, geboren 16 mei 1951, Arles, Frankrijk.

Van 1970 tot 1972 studeerde Christian Marie Marc Lacroix kunst aan de Paul Valery universiteit in Montpellier. Hij was ge├»nteresserd in film en had een totaal nieuwe kijk op mode in die tijd. In 1972 schreef hij zich in om kunstgeschiedenis te studeren aan de Sorbonne universiteit in Parijs. Na het afstuderen werkte hij o.s. als freelance schoenontwerper en ontwierp hij accessoires voor modehuis Herm├Ęs. Ook was hij assistent van Guy Paulin.

In 1981 ging Lacroix samenwerken met Jean Patou de Mouy. Patou was niet erg populair rond die tijd, maar met de komst van Lacroix werd het bedrijf volledig vernieuwd en de verkopen werden verdrievoudigd.

In 1986 werd Lacroix beloond met de "De d'or" voor zijn beste haute couture collectie. In 1987 verliet Lacroix Patou en begon hij zijn eigen salon. Hij presenteerde zijn eigen collectie gesponsord door Agache Co. Ltd. Zijn modehuis was het eerste Haute Couture huis dat weer in Parijs geopend werd sinds 2 decennia. Ook ontving hij de "Oscar for the Best Foreign Designer" van de "Council of Fashion Designers" uit de Verenigde Staten.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Christian_Lacroix.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.