kunstbus
Dit artikel is 12-09-2013 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Mario Valentino

Modehuis gespecialiseerd in leren producten uit Napels, opgericht in 1952 in Napels door Mario Valentino.

  Zie ook een van de beste vakmensen op dit gebied van zijn tijd bij wie zelfs koning van Italiƫ Vittorio Emanuele schoenen bestelde.

In de kleine fabriek in Napels werden schoenen op maat geproduceerd: licht, elegant, zeer gewild en ook zeer kostbaar. Mario Valentino wordt beschouwd als de schepper van de stiletto hak en de mocassins voor vrouwen. Hij was ook de schepper van de coral sandal uit 1954 die nog steeds wordt geƫxposeerd in het Bally schoenenmuseum in Schoenenwerd (Zwitzerland). Deze schoen bezorgde hem zijn eerste cover in de Franse Vogue in 1956 en een contract met I.Miller in New York, een importeur van luxe schoenen.

Mario Valentino was een groot kunstliefhebber en werkte graag samen met kunstenaars.

In 1968 begon hij met het produceren van leren broeken en jassen. Zijn leren kleding werden internationaal zeer gewaardeerd en werden in 1982 in The New York Times door Bernadine Morris beschreven als "one of the marvels of the fashion world."

In de jaren zeventig en tachtig hielpen topmodellen als Veruska en Naomi Campbell en fotografen als Robert Mapplethorpe, Guy Bourdin en Helmut Newton hem zijn designfilosofie als een echte kunstvorm gestalte te geven.

Mario Valentino overleed 31 januari 1991 in Napels op 64-jarige leeftijd.

  Zie ook Vintage Mario Valentino op de website van Galerie Kunstbus  

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.