kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Mart Visser

Mart Visser (1968)

Amsterdam, Modeacademie Montaigne
Saga International Design Centre, Kopenhagen

Werkervaring en stages,
Frans Molenaar, Amsterdam
Anne Klein, New York
Koos van den Akker, New York

Haute Couture
Mart Visser presenteerde zijn eerste collectie in 1993. Sindsdien presenteert hij halfjaarlijks een nieuwe collectie voor zijn vaste cliëntèle. Mart Visser Haute Couture wordt verkocht vanuit zijn salon aan de Paulus Potterstraat 30A te Amsterdam, uitsluitend op afspraak.

Bedrijfskleding,
Naast zijn Haute Couture collecties heeft Mart Visser bedrijfskleding ontworpen voor vele bedrijven, waar onder: Rijkswaterstaat, Vroom & Dreesmann, Holland Casino, Maison van den Boer, Bonebakker Juweliers, BMW Nederland, Jaarbeurs Utrecht, Amstel Hotel, Hilton Hotel Amsterdam, Kurhaus, Gemeente Museum Den Haag en veel theaters en musea. In samenwerking met Mirabel Corporate Fashion ontwikkelde Mart Visser 'Mart Visser Uniformes' een viertal bedrijfskledingcollecties waaruit bedrijven direct hun keuze kunnen maken.

Mart Visser Chaussures,
In maart 1996 is deze lijn gelanceerd. Mart Visser ontwerpt elk half jaar een nieuwe collectie schoenen en laarzen. De collectie wordt verkocht via ruim 100 verkooppunten in Nederland, België en Duitsland.

Mart Visser Bagage,
Deze collectie tassen en lederwaren is in 1998 gelanceerd en wordt verkocht via de betere lederwarenspeciaalzaken in Nederland. Mart Visser ontwerpt voor deze lijn twee collecties per jaar.

2003 - Mart Visser heeft zijn eerste prêt-à-porterlijn voor vrouwen gepresenteerd. De couturier heeft de collectie ontwikkeld in samenwerking met de Zantman Modegroep. De MV Collection bestaat uit driehonderd outfits. Elegante jasjes met sprekende kragen, voeringen in felle kleuren broeken met rechte, halfwijde pijpen, Mart Visser: 'Het is een mix van Helmut Newton en Mary Quant. Sexy en elegant. Een pakje waarin je je lekker voelt als gaat solliciteren, maar ook voor alledag. Het is confectie, maar met een couture touch,' aldus de ontwerper in De Telegraaf. MV Collection is vanaf begin 2004 verkrijgbaar bij onder meer de Bijenkorf.

Ook is in 2003 het boek 'Mart Visser Haute Couture' gepresenteerd. Het boek wordt gekoppeld aan een overzichtstentoonstelling in het Gemeentemuseum van Den Haag over een decennium lang Mart Visser.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.