kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ralph Lauren

Amerikaanse modeontwerper, geboren 14 oktober 1939 New York. Woont in Bedford, Connecticut.

"We don't only sell clothes, we are selling a dream and a vision."

Ralph Lauren is vooral bekend door zijn merk 'Polo by Ralph Lauren' waarop zijn logo met de polosporter te paard. Ralph Lauren nam het leven van welvaart dat hij zelf graag wilde leiden als belangrijkste inspiratiebron. Zijn chique Engelse look liet hij vooral naar voren komen in zijn reclamecampagnes vol rijke en gelukkige gezinnen in hun riante buitenverblijf.

Website: Biografie
Lauren werd geboren in de Bronx in New York als Ralph Lifshitz als zoon van joodse emigranten uit Rusland. Zijn vader, een huisschilder, verandert de familienaam in Lauren.

Geboren: Ralph Lauren komt in 1939 in de arme wijk de Bronx in New York ter wereld als zoon van joodse emigranten uit Rusland.

Lauren gaat in het leger en studeerde in de avonduren economie aan het City College in Manhattan. Kort voor het ontvangen van het diploma stopt hij echter met zijn studie. Tijdens zijn studie werkte Ralph overdag als handschoen- en later stropdassenverkoper voor een dassenfabrikant genaamd A. Rivetz & Co. Deze laatste baan inspireerde hem om zijn eigen dassen te gaan ontwerpen wat het begin was van zijn modecarrière.

In 1967 openen hij zijn eerste dassenwinkel. Een jaar later presenteerde hij zijn Polo mannencollectie. In 1970 wint hij een Coty Mannenkleding Award. In 1971 volgt een complete vrouwenmodelijn met kasjmier, katoen en tweed. Later zijn hier ook collecties van sportieve kleding, casualwear en interieurartikelen bijgekomen. Daarnaast heeft hij een eigen restaurant in Chicago.

In 1973 ontwerpt hij de kleding voor acteur Robert Redfort in de film The Great Gatsby.
In 1977 ontwerpt hij voor Annie Hall.

Lauren richt zich niet alleen meer op mode, via zijn Polo Ralph Lauren Corporation, brengt hij ook interieurspullen, verf, meubels op de markt en heeft hij een eigen restaurant in Chicago.

In 1997 bedroeg Ralph Lauren's omzet meer dan 5 miljard dollar per jaar. Merken als Polo Ralph Lauren, Polo Sport en de Ralph Lauren behoren tot de collectie. Lauren heeft 155 winkels wereldwijd, met meer dan 3000 werknemers.

Website: www.polo.com

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.